Å ha vondt i ryggen er både smertefult og hemmende i det daglige. Det er derfor ingenting som er så kjedelig som å skulle være hemmet av ryggsmerter når du skal på tur. Med enkle grep kan du få hjelp med ryggplagene dine.

Hva er ryggplager?

Hvis du har vondt i ryggen kan det foreligge mange årsaker bak smertene du opplever. Kanskje har du lengre periode hatt en dårlig sittestilling? Dette kan påvirke skjelettet og muskulaturen rundt nervesystemet ditt. Har du for eksempel foretatt en del tunge løft uten rett løfteteknikk vil dette kunne belaste musklene rundt ryggraden. Det kan også forårsake slitasje på ryggvirvlene. Om dette foregår over tid kan du oppleve å få alvorlige ryggplager. Det er derfor viktig at du søker hjelp fra fagfolk dersom ryggsmerten ikke avtar innen rimelig tid.

Hvem kan hjelpe med ryggplager?

Det finnes mange fagområder innen helsesektoren som er spesialiserte på å lokalisere og lindre ryggplager. Blant annet kan du oppsøke en fysioterapeut som vil hjelpe deg med gode øvelser du kan gjøre for å strekke og tøye muskulaturen. En naprapat vil kunne opprette balanse i muskler og ledd igjen og jobber på ulik måte i kombinasjon med massasje, triggerpunktbehandling og trykkbølgebehandling.