De senere årene har stress og mindre aktive jobber virkelig hatt sin effekt på nordmenns helse. Først og fremst er det vårt forhold til mat som virkelig har tatt en støyt. I årrekker var vi vant til middager som ble laget fra bunnen av, men dette er ikke lenger tilfellet.Når kvinner i større grad kom seg ut i jobb, og jobbene ble mer krevende, så dempet denne trenden seg. Frosne pizzaer, McDonald´s og andre typer rask mat ble stadig mer populært. Faktisk er nordmenn den aller største forbrukeren av frossen pizza per innbygger i hele verden – en skremmende statistikk.

Lag en plan

Det første steget til å spise sunnere, er å lage en plan. Når arbeidsdagen er over og du spontant skal kjøpe en sunn middag, så fungerer simpelthen ikke hjernen. Planlegg måltidene når du er frisk og rask. Da har du et mye bedre utgangspunkt når du skal handle inn maten!

Sett realistiske mål

Mål om å for eksempel ikke innta sukker på en hel måned er mest sannsynlig helt urealistisk. Vær helle realistisk og sett mål du kan følge. Kanskje er det noe så enkelt som at du kun spiser godteri på lørdager? Selv en så liten endring kan faktisk føre til drastiske resultater.

Kombiner med trening

En sunn livsstil handler om å endre hele livet sitt. Kosthold, trening, søvn, mental velvære og en rekke andre faktorer henger alle sammen. De viktigste faktorene er koblingen mellom trening og kosthold. Tenk på at du skal spise den maten kroppen din trenger for trening, uavhengig av hvor mye du faktisk trener.

Finn en partner

Det siste tipset er å finne en partner, din kjære kan fort bli det åpenbare valget å dra med seg. Er du singel, så prøv å få med en romkamerat eller en annen person du ser ofte. Ved å dra med seg en annen person, så øker du din egen ansvarsbevissthet.