Å gå ned i vekt kan virke som en umulig oppgave. Om skaden allerede har skjedd og du er overvektig eller har behov for vektnedgang for å leve et sunt og givende liv, må du virkelig ha motivasjon for å klare å ta steget videre og ta tak i egen helse og vekt. Heldigvis er det mye som kan gjøres for å komme i gang.

Det er vanskelig å være sunn i dag

I dag herjer det en epidemi som mange av oss kanskje ikke tenker så mye over – nemlig en fedmeepidemi. Vi nordmenn sliter mest med vekta av landene i Norden, og det er på tide å ta grep om egen helse.

Lev et aktivt liv

I mange tilfeller er det de små tingene som betyr noe, og det gjelder gjerne også når det er snakk om vektnedgang. Bytt ut sjokolade med frukt, om ikke hver dag så i hvert fall på hverdagene. Gå til og fra jobb i stedet for å ta bilen – prøv å nå 10 000 skritt om dagen. Det er faktisk ikke så mye som skal til. Ta med barn eller kjæreste på tur i skogen, begynn med en fritidsaktivitet og finn tilbake til den livsgnisten du en gang hadde.

Hjelp på veien

For mange er det dessverre veldig vanskelig å endre vanene, og da er det godt å vite at det finnes hjelp. Mange velger nemlig å legge seg under kniven for å få en slutt på den dårlige livsstilen. Blant annet lårplastikk er populært – da fjernes overflødig fett fra for- og bakside av lår. Dette kan føre til økt selvfølelse, mer livsgnist og nok energi til å starte et mer aktivt liv.

Start ditt nye liv i dag

Uansett hva du velger å gjøre for å leve et sunt liv, ligger som regel hemmeligheten i de små tingene. Gjør små endringer i hverdagen, gå ut av huset hver dag og få interesser som krever fysisk aktivitet, så er du på god vei mot et nytt og bedre liv.